(+30) 2109633455 | (+30) 6944630199 info@sensyle.com

Ο γάμος, όπως και όλα τα άλλα πράγματα στην εποχή μας, έχει συνεχόμενες εξελίξεις και διαφόρων ειδών νεοτερισμούς. Ανανεώνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και αποκτάει πρωτότυπες τάσεις. Ακολουθεί την μόδα του design σε πολλά θέματα, υιοθετεί και “αντιγράφει” μοτίβα και στυλ. Μερικά από αυτά είναι οι νέες τάσεις της διακόσμησης, τα χρώματα και η θεματολογία ενός γάμου. Σε αυτή την λογική το σημερινό μας άρθρο, αφορά τα ευχολόγια ενός γάμου.

Παλαιότερα δεν υπήρχαν καν. Μεταγενέστερα ξεκίνησαν τα βιβλία ευχών. Σιγά-σιγά τα χάρτινα, έγιναν δερμάτινα ή ξύλινα εξώφυλλα και κέρδιζαν όλο και περισσότερο τις εντυπώσεις των καλεσμένων, αλλά και την επιθυμία τους να γράψουν σε αυτό το βιβλίο μία ευχή. Σήμερα και το βιβλίο έχει αρχίσει να αντικαθιστάτε με πρωτότυπες κατασκευές, με ευφάνταστες ιδέες και καινοτόμες εφαρμογές. Εμείς σας παρουσιάζουμε μερικές από αυτές με μεγάλη απήχηση και μεγάλη επιτυχία για τα ζευγάρια αλλά και τους καλεσμένους!

1.Δέντρο ευχών.

1

Μπορεί να είναι λευκό σιδερένιο δεντράκι με όμορφα κλαδιά που θα διακοσμήσετε με λουλούδια ή μπάλες λουλουδιών. Μπορεί να είναι μεμονωμένα ξύλινα κλαδάκια ενωμένα στο κάτω μέρος σε βάση ξύλινη ή γυάλινη. Ή μπορεί να είναι κανονικό δεντράκι ελιάς ή ότι άλλο δεντράκι αγαπάτε. Όλα τα είδη διακοσμούνται από χάντρες και πέρλες μέχρι κανονικά ή υφασμάτινα άνθη. Διαλέξτε και όμορφα καρτελάκια με ιδιαίτερες κορδέλες και αφήστε τους καλεσμένους σας να εμπνευστούν και να σας ευχηθούν μονάχα τα καλύτερα!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2.Ξύλινα αρχικά.

3

Μία πρωτότυπη ιδέα όπου αποτελεί και διακοσμητική λύση για το σπίτι σας εκ των υστέρων. Κόψτε τα αρχικά σας γράμματα σε ξύλο (στο πάχος που θέλετε), βάψτε τα στο χρώμα που προτιμάτε και αγοράστε ένα πολύχρωμο στυλό για να αφήσουν οι καλεσμένοι τις ευχές τους, πάνω τους. Μετά τον γάμο σας μπορείτε να τα κρεμάσετε σε έναν τοίχο του σπιτιού σας ή να τα ακουμπήσετε σε μία βιβλιοθήκη σαν διακόσμηση. Με τον τρόπο αυτό τα βλέπετε κάθε μέρα, θυμάστε τους φίλους σας και αποκτάει και το σπίτι σας μία πιο προσωπική πινελιά διακόσμησης!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

3.Βότσαλα, πετρούλες ή κοχύλια.

2

Μία από τις πιο απλές, λιτές λύσεις, αλλά έξυπνη και πρωτότυπη. Άκρως καλοκαιρινή! Μαζέψτε από νωρίς, από κάποια παραλία ή από τις διακοπές σας, όμορφες πετρούλες, όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφες ή λείες. Τοποθετήστε τις μέσα σε μία μεγάλη γυάλα ή σε έναν όμορφο ξύλινο πλατύ δίσκο. Αφήστε τους καλεσμένους σας να γράψουν το μήνυμά τους, ξεχωριστά, σε κάθε μία από αυτές και μετά τον γάμο μαζέψτε τις όλες σε ένα όμορφο ψηλό βάζο και διακοσμήστε μία γωνιά του σπιτιού σας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

4.Photobooth κολάζ.

4

Συνδυάστε τις ευχές με φωτογραφίες των συγγενών και φίλων σας. Ενοικιάστε για τον γάμο σας ένα photobooth και αφήστε τους καλεσμένους να παίξουν, να γελάσουν και να βγάλουν όσες φωτογραφία θέλουν. Στην στιγμή θα έχουν στα χέρια τους photostripes που μπορούν να κολλήσουν στο βιβλίο ευχών σας και να γράψουν δίπλα τις ευχές τους. Επιπλέον εάν επιθυμείτε μπορείτε να επιλέξετε μερικά στοιχεία μεταμφίεσης (γυαλιά, καπέλα, μουστάκια), ή ταμπέλες με καρδούλες, τα ονόματά σας, μηνύματα όπως “ήμασταν και εμείς εδώ”, και πολλές ακόμα αστείες και ευφάνταστες ιδέες, ώστε να το διασκεδάσουν ακόμα περισσότερο οι καλεσμένοι σας. Μία έξυπνη λύση για να έχετε αποτυπωμένες μοναδικές στιγμές από τους ίδιους τους φίλους σας στην δεξίωση του γάμου σας!

5.Καμβάς φωτογραφίας.

5
Ένα ξεχωριστό κάδρο. Εκτυπώστε σε μεγάλη διάσταση την αγαπημένη σας φωτογραφία. Από διακοπές, όταν πρωτογνωριστήκατε ή κάποια σημαντική στιγμή στην ζωή σας. Βρείτε ένα καβαλέτο και τοποθετήστε το στην είσοδο του γάμου σας. Κάθε καλεσμένος θα μπορεί να γράψει πάνω στον ίδιο τον καμβά τις ευχές του προς εσάς, και εσείς στο τέλος του βραδιού θα έχετε στα χέρια σας έναν προσωπικό πίνακα με τις ευχές των καλεσμένων σας αποτυπωμένες επάνω.

 

6.Αποτυπώματα σε καμβά.

6

Μία τελείως νεωτεριστική ιδέα! Δημιουργήστε ένα κάδρο με το αποτύπωμα από τον αντίχειρα κάθε καλεσμένου σας. Φτιάξτε την βάση, το κάτω μέρος από έναν πίνακα, είτε με τα ονόματά σας, είτε με ένα σκίτσο, μία μικρή ζωγραφιά που ίσως να παραπέμπει στο προσκλητήριο σας και τραβήξτε πολλές γραμμούλες προς τα πάνω. Αφήστε σε κάθε καλεσμένος να διαλέξει ένα χρώμα μελάνι και να αφήσει το προσωπικό του αποτύπωμα, ως ένα χαρούμενο μπαλονάκι στον πίνακα σας! Δώστε οδηγίες να γράψουν από κάτω με μικρά γραμματάκια τα ονόματά τους ώστε να ξέρετε και ποιος υπέγραψε! Μην ξεχάσετε να έχετε προβλέψει με διακριτικό και όμορφο τρόπο, λίγο ασετόν και πετσετούλες για να καθαρίζουν οι καλεσμένοι τα χέρια τους!

Photo Credits:
1.Wedding Tree – http://www.stylemepretty.com/
2.Rocks – http://www.historicfloridawedding.com
3.Wooden Letters – SenSyle Insiration
4.Photobooth – http://desiredassistanceweddings.wordpress.com/
5.Canvas Photograph – http://www.weddingobsession.com/
6.Finger Prints – http://www.weibo.com/

© Created by Spiral Mango - All Rights Reserved Sensyle