(+30) 2109633455 | (+30) 6944630199 info@sensyle.com

Για να γράψετε το κείμενο των προσκλητηρίων του γάμου σας πρέπει να ξέρετε ποια είναι τα 10 πράγματα που οπωσδήποτε θα γραφτούν στο προσκλητήριο, ανεξαρτήτου σχεδίου.

Τα ονόματα.

Γράφουμε οπωσδήποτε, ξεκάθαρα, τα ονόματα του γαμπρού και της νύφης, ενώ τα ονόματα των κουμπάρων και των γονέων σας είναι στην δική σας κρίση εάν θα τα γράψετε ή όχι.

Ώρα – Ημέρα – Τοποθεσία.

Πρέπει να δώσουμε ξεκάθαρες πληροφορίες για την ώρα, την ημέρα και τον τόπο που θα τελεστεί το Μυστήριο, με τις πλήρης ονομασίες τους και όχι συντομεύσεις λέξεων. Όποιον τρόπο κι αν διαλέξετε για το είδος της γραφής, δηλαδή ή τον πιο σοβαρό και παραδοσιακό τρόπο, με το καθ’αυτό κείμενο χωρίς πολλές παραπάνω πληροφορίες ή με ένα χαριτωμένο λογοπαίγνιο ή ποιηματάκι, δεν πρέπει να χαθούν μέσα στην γραφή οι παραπάνω πληροφορίες.

Χάρτης.

Σκεφτείτε από πόσο μακριά έρχονται οι καλεσμένοι σας, από ποιες κατευθύνσεις και πόσο απομακρυσμένη ή όχι είναι η τοποθεσία της Εκκλησίας και του χώρου δεξίωσης και προβλέψτε εάν χρειάζεστε έναν χάρτη οδηγιών. Εάν είναι απαραίτητος, εκτυπώστε στο ίδιο χαρτί με το προσκλητήριο, μια μικρότερης διάστασης κάρτα για να μπει στον ίδιο, φάκελο μαζί ή σε ριζόχαρτο. Επίσης θα πρέπει οι οδηγίες να μην είναι μονάχα σχεδιάγραμμα ή γραμμικό σχέδιο, αλλά διευκολύνετε τους καλεσμένους σας και δώστε κατευθύνσεις γραπτά με ένα μικρό κειμενάκι στο πλάι (ψάξτε στο internet ή από τον Δεξιακό χώρο για τέτοιου είδους πληροφορίες). Μπορείτε να κάνετε προσεκτικά και εσείς την διαδρομή τουλάχιστον μια φορά πριν τον τυπώσετε, ώστε να είστε σίγουροι ότι οι οδηγίες είναι ακριβής.

Καλεσμένοι.

Αποφασίστε από πριν, εάν οι προσκεκλημένοι σας θα είναι όλοι ή όχι, καλεσμένοι στην δεξίωση. Εάν είναι, μπορείτε να τυπώσετε διακριτικά και όμορφα πάνω στο προσκλητήριο τον χώρο της Δεξίωσης. Συνηθίζεται να τυπώνετε στο κάτω μέρος συνήθως, το κάλεσμα. Εάν δεν είναι όλοι καλεσμένοι, θα πρέπει να προβλέψτε έξτρα καρτελάκι για να καλέσετε αυτούς που θα θέλετε σε μεμονωμένους φακέλους. (να είστε πολύ προσεκτικοί όταν τους φτιάχνετε τους φακέλους για να μην έρθετε προ εκπλήξεων!)

Η λίστα γάμου.

Μαζί με το κείμενο πάνω στο προσκλητήριο θα πρέπει να τυπωθεί, εάν έχετε διαλέξει, και μια φράση, διακριτικά, με την λίστα γάμου σας. Προσέξτε μην το γράψετε σε άλλο καρτελάκι, είτε του χάρτη, είτε της δεξίωσης, γιατί δεν είναι σίγουρο ότι όλοι θα το δουν. (Οι συνήθεις επιλογές είναι είτε καταστήματα – πολυκαταστήματα, είτε μαγαζιά ηλεκτρονικών είτε, πιο νεόφερτη συνήθεια, οι τραπεζικοί λογαριασμοί, σε αυτή την επιλογή να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί ακόμα πολλές οικογένειες δεν έχουν εξοικειωθεί πλήρως!)

Οριοθετήστε το στυλ, αν είναι αναγκαίο.

Εάν έχετε προαποφασίσει ότι θα δώσετε ένα συγκεκριμένο ύφος στην δεξίωση του γάμου σας, όπως επίσημο ένδυμα ή η δεξίωση να γίνει πάνω στην θάλασσα, πρέπει διακριτικά να ενημερώσετε τους καλεσμένους σας γι’αυτό.

Deadline.

Είναι πολύ σημαντικό να ορίσετε ένα deadline απαντήσεων. Πρέπει και εσείς οι ίδιοι να γνωρίζεται μέχρι πότε θα απαντήσετε στον χώρο δεξίωσης για τον αριθμό των καλεσμένων που θα έχετε. Μην ξεχάσετε να τους ορίσετε ένα χρονοδιάγραμμα με αρκετό χρόνο ελεύθερο και για εσάς ώστε να μπορέσετε να συγκεντρώσετε όλες τις απαραίτητες απαντήσεις. (καλό θα ήταν να έχετε ήδη φτιάξει μια λίστα με τα ονόματα όπου, όταν παρέλθει η ημερομηνία απαντήσεων, να πάρετε εσείς ή κάποιος που θα έχετε βάλει υπεύθυνο, για να μάθει ποιοι και πόσοι θα έρθουν από κάθε οικογένεια.)

Τα μικρά παιδιά.

Το να συμπεριλάβετε τα παιδιά στην λίστα καλεσμένων σας είναι ένα θέμα πολύ προσωπικό για το κάθε ζευγάρι. Υπάρχουν κάποιοι που προτιμούν η δεξίωση του γάμου τους να είναι ένα γεγονός πολύ επίσημο, χωρίς την παρουσία των μικρών παιδιών. Αν θέλετε κάτι τέτοιο τονίστε ότι η πρόσκληση απευθύνεται μόνο στους γονείς (π.χ.ο ευγενικότερος τρόπος είναι να παραλείψετε την λέξη Οικογένεια Παπαδοπούλου, και να γράψετε ζεύγος κου. και κας.)

Τελικό προσχέδιο.

Δείτε οπωσδήποτε ένα δείγμα πριν την εκτύπωση! Μην εμπιστεύεστε ποτέ κανέναν τρίτο, καθώς ένα μικρό ορθογραφικό λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο και να χρειαστείτε διορθώσεις μετά και επανεκτυπώσεις.

Δημιουργία ενιαίου θέματος στον γάμο σας.

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ενιαίο concept το οποίο θα ξεκινάει από το προσκλητήριο με ένα χαρακτηριστικό σχέδιο ή σκιτσάκι και να φτιάξετε εφαρμογές για πολλά άλλα πράγματα. Διαλέξτε και εφαρμόστε στα προσκλητήρια σας την χρωματική παλέτα που θα έχετε επιλέξει για τον γάμο σας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα ευχαριστήρια, σουβέρ ή σουπλά για τα ποτά σας ή την διακόσμηση των τραπεζιών σας, δέσιμο για την πετσέτα, εκτυπωμένη πετσέτα με τα αρχικά σας, ετικέτες για το κρασί ή το νερό, πρόγραμμα ή εκτυπωμένο μενού για να μπει πάνω στο πιάτο του κάθε καλεσμένου σας ακόμα και placecards, εάν θέλετε να έχετε συγκεκριμένες θέσεις για τον κάθε έναν καλεσμένο σας, αλλά και πολλές, πολλές άλλες ιδέες.

© Created by Spiral Mango - All Rights Reserved Sensyle