(+30) 2109633455 | (+30) 6944630199 info@sensyle.com

Η ομορφιά και η μοναδικότητα των cupcakes είναι τόσο ξεχωριστές που τα κάνει ανάρπαστα. Το cupcake είναι ένα μικρό γλυκάκι τόσο ιδιαίτερο εξωτερικά, με διακοσμητικά, πολύχρωμα, και τόσο δα μικρούτσικα στοιχεία να το ομορφαίνουν που σε κάνει να απορείς, για αυτό και το μέγεθός του είναι δυσανάλογο με την φήμη που το ακολουθεί. Το Cupcake ξεκίνησε ως ένα μικρό γλυκάκι για να χορτάσεις την ξαφνική λιγούρα, μέσα στην μέρα ή για να συνοδέψει τον καφέ σου και εξελίχτηκε σε τρέλα με διαφορετικές γεύσεις, πολύπλοκα σχέδια και αριστοκρατική φινέτσα.

Τι κάνει τα cupcakes τόσο μοναδικά

Τα cupcakes ξεχωρίζουν στην όψη τους, στη γεύση τους και την τιμή τους.

  • Η όψη τους… ένα μικρό έργο τέχνης, καθένα χωριστά. Λευκό, ροζ, κίτρινο, ιβουάρ, πράσινο, μωβ, θαλασσί, κόκκινο, φούξια. Μικροσκοπικά σχεδιάκια, λουλουδάκια κάθε λογής και όψης, φύλλα, καρδιές, φατσούλες παιδικές, τελίτσες, φιόγκοι, αστερίες και κοχύλια, ζωάκια, πουλάκια, πεταλούδες και γεωμετρικά σχήματα. Κάθε σχέδιο μοναδικό. Οι επιλογές δεν σταματούν πουθενά, όρεξη να υπάρχει και φαντασία!
  • Η γεύση τους… μια αποκάλυψη. Βανίλια, κανέλα, σοκολάτα, καπουτσίνο, κεράσι, φράουλα, καραμέλα, oreo, nutella, λεμόνι, βατόμουρο, πορτοκάλι, chocolatechipcookie, μπορώ να συνεχίσω να γράφω για ώρα….και μάλλον αυτό είναι το μυστικό, είναι μερικές από τις γεύσεις που μπορεί κανείς να επιλέξει. Η πλούσια γεύση τους κερδίζουν με την πρώτη μπουκιά ακόμα και τους πιο άπιστους. Κι αν δεν υπάρχει η γεύση που θέλετε μπορεί να φτιαχτεί μονάχα για εσάς. Διαφορετικά υλικά διακόσμησης, κρέμες πιο πλούσιες ή light και αμέσως μια νέα παρουσίαση, ένα νέο γλυκό με την δική του προσωπικότητα.
  • Η τιμή τους… απροκάλυπτα ανταγωνιστική. Ξεκινούν από το 1.10 τα mini cupcakes και τα κανονικά σε μέγεθος από 1.5 ευρώ. Όσο και αν μας έχει αγγίξει η οικονομική κρίση, όλοι μας έχουμε βρεθεί να κάνουμε την σκέψη: “Ας πάρω ένα μικρό κεκάκι να δοκιμάσω την πεντανόστιμη γεύση του!” Και η αλήθεια είναι ότι με τον ίδιο ακριβώς αυθορμητισμό που αγοράζουμε τσίχλες από το περίπτερο, παίρνουμε και το cupcake στο χέρι ενώ περπατάμε στο κέντρο της Αθήνας.

Γαμήλια τούρτα ή cupcakes;

Ανέκαθεν υπήρχε η θεωρία ότι οι γυναίκες, ιδίως στους γάμους ανυπομονούν να δουν δυο χαρακτηριστικά πράγματα, το πρώτο είναι το μεγαλοπρεπές νυφικό της νύφης και το δεύτερο είναι η τούρτα γάμου στην δεξίωση. Τον τελευταίο καιρό όμως που ξεπήδησε από τα παιδικά πάρτι αυτή η μανία για τα cupcakes υπάρχει μια μεγάλη μερίδα νέων που ανυπομονούν να βρουν στην θέση της γαμήλιας τούρτας μικρά και χαριτωμένα κεκάκια. Ανυπομονούν να δουν το στήσιμο, το σερβίρισμα ακόμα και τον τρόπο παρουσίασης που έχουν.

Τούρτα με cupcakes

Πολλά ζευγάρια που θέλουν ούτως ή άλλως να κόψουν τούρτα, δημιουργούν έναν δίσκο από 3 layers με cupcakes και πάνω-πάνω τοποθετούν μια μικρή τούρτα σε σχέδιο και χρώματα όμοια με τα cupcakes για να κόψουν μονάχα αυτό. Έτσι και τα έθιμα τηρούνται αλλά και η νέα τάση επικρατεί μέσα στο βράδυ. Επίσης με αυτήν τους την επιλογή κερδίζουν σε γεύσεις, γιατί αντί να επιλεχθεί μια και μοναδική γεύση για όλη την τούρτα, μπορούν να υπάρχουν διαφόρων σχεδίων δίσκοι ή πιατέλες γυάλινες με διαφορετικές γεύσεις και μικρά καρτελάκια, όπου επεξηγούν στους καλεσμένους τι είναι το καθένα, έτσι ώστε η τελική επιλογή να είναι μονάχα του καλεσμένου. Μια διαφορετική ιδέα, είναι να φτιάξετε ένα πύργο από cupcake. Δηλαδή να δημιουργηθεί στα μάτια των καλεσμένων σας η ψευδαίσθηση της γαμήλιας τούρτας αποτελούμενη από πολλά layers.

Τιμές για cupcakes

Όσον αφορά στο ερώτημα τι στοιχίζει πιο πολύ η τούρτα γάμου ή τα cupcakes, την απάντηση θα την δώσετε εσείς διαβάζοντας τα παρακάτω στοιχεία. Η τούρτα εάν έχει ξεχωριστό γλυκάκι για τον καθένα καλεσμένο, μικρογραφία της τούρτας, κοστίζει συνήθως από 2.50 έως και 4-5 ευρώ, ενώ στα cupcakes το ένα κλασικό κομμάτι ξεκινά από το 1.50. Εάν θέλετε βέβαια μπορείτε να το διαμορφώσετε με τα μονογράμματα σας ή με την ημερομηνία του γάμου σας, με διαφορετικό σχήμα ή με έξτρα topping το καθένα, με μια καρδιά. Όλες όμως οι ιδέες αυτές, σαφέστατα ανεβάζουν το κόστος και η τιμή διαμορφώνεται ανάλογα με τις απαιτήσεις σας.

Συμβουλευτείτε τον ειδικό

Μαρίτα ΠούλουΜάθετε σχετικά με τα cupcakes, στην υπηρεσία μας "Οργάνωση Γάμου".

© Created by Spiral Mango - All Rights Reserved Sensyle