(+30) 2109633455 | (+30) 6944630199 info@sensyle.com

Σκέφτεστε να παντρευτείτε σε κάποιο νησί της Ελλάδος; Έχετε δει γραφικά και όμορφα εκκλησάκια σε ταινίες και διαφημιστικά spot που διαφημίζουν τις ομορφιές της χώρας μας, αλλά δεν ξέρετε που βρίσκονται ή πως διοργανώνεται ένας γάμος από μακρυά?

Η SenSyle είναι εδώ για να σας βοηθήσει και να σας καθοδήγησή στην διαδρομή για τον ιδανικό Destination Wedding! Δείτε 7 προτάσεις για πανέμορφα εκκλησάκια σε ξεχωριστά νησιά και πάρτε μία γεύση από την Σκόπελο, την Άνδρο, την Σαντορίνη, την Λέρο, την Φολέγανδρο, την Σίφνο και την Τζιά! 7 προορισμοί όπου μπορούν να μαγέψουν εσάς και τους καλεσμένους σας και να αποτελέσουν το απόλυτο σκηνικό για τον γάμο σας..ή ακόμα και για την βάπτιση του/της μικρού/ή σας. Επιλέξτε το νησί που ταιριάζει σε εσάς και είμαστε εδώ για να συζητήσουμε την διοργάνωση του δικού σας γάμου/βάπτισης, ώστε να κάνουμε το όνειρό σας πραγματικότητα!

 

1. Άγιος Ιωάννης, Σκόπελος

1 skopelos

Γεμάτη με πυκνά δάση που καλύπτουν σχεδόν το 80% της έκτασής της, θεωρείται το πιο πράσινο νησί του Αιγαίου, η Σκόπελος. Στο μεγαλύτερο βαθμό του το νησί διατηρεί τον παραδοσιακό χαρακτήρα του. Έχει κηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός. Η Χώρα αλλά και ολόκληρο το νησί είναι γεμάτο από παλιές παραδοσιακές εκκλησίες, ξωκλήσια και μοναστήρια. O Άγιος Ιωάννης έγινε πασίγνωστος μετά την τεράστια κινηματογραφική επιτυχία του Mamma Mia. Ενώ κάθε χρόνο εξελίσσεται και σε πιο δημοφιλή προορισμό για την Τέλεση Γάμων. Η Εκκλησία είναι σαν ένα μικρό κόσμημα, που υψώνεται πάνω σε έναν λόφο, και στέκεται αγέροχα πάνω από την θάλασσα σε ύψος περίπου 100 μέτρων. Η διαδρομή για να φτάσετε επάνω στον Ναό γίνεται αφού διανύσετε, πολλά σκαλιστά σκαλοπάτια στον βράχο και σε απόσταση μισής ώρας από την πόλη με το αυτοκίνητο. Επιτρέπονται Πολιτικοί γάμοι στον εξωτερικό χώρο της Εκκλησίας και Θρησκευτικοί στον εσωτερικό του. Πολλά είναι τα ζευγάρια που επιλέγουν να ανέβουν όλη την διαδρομή ακόμη και αν είναι μονάχα για να φωτογραφηθούν. Η ομορφιά και η θέα από την Εκκλησία είναι ένα θέαμα καταπληκτικό! Κυριολεκτικά, έχει μοναδική θέα και αναμνήσεις που θα μείνουν και σε εσάς και στους καλεσμένους σας χαραγμένες για πάντα στην μνήμη τους! Η Σκόπελος έχει πολλά εκκλησάκια που μπορούν να πρωταγωνιστούν και στον δικό σας γάμο!

 

2. Παναγία Θαλασσινή, Άνδρος

2 andros

Η Άνδρος τα τελευταία χρόνια κάνει θραύση στους γάμους! Ανέκαθεν ήταν ένα νησί που είχε μεγάλη τουριστική ανάπτυξη, όμως τα τελευταία 5 χρόνια όλο και περισσότερος κόσμος επιλέγει να παντρευτεί εκεί. Οι κύριοι λόγοι δύο: 1ον, ότι βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα και υπάρχει εύκολη πρόσβαση για το ζευγάρι αλλά και τους καλεσμένους και 2ον, ότι έχει τόσες Εκκλησίες και πανέμορφα ξωκλήσια όπου το καθένα χωριστά σε σαγηνεύει. Η πιο γνωστή, εκκλησία στην Άνδρο είναι απέναντι από την Χώρα στο δρόμο για το Συνετί, πάνω από τον κάβο Σταρά. Στέκεται μόνη, μόνιμη απόδειξη του ονόματος της, Άγια Μονή. Η πιο νησιώτικη όμως πρόταση που σας έχουμε εμείς είναι η Παναγιά τη Θαλασσινή. Βρίσκεται χτισμένη πάνω στο βράχο της παραλίας της Χώρας, Είναι κυκλωμένη από θαλασσινά νερά εκτός από μία σκάλα που την ενώνει με την στεριά. Όπως πολλοί λένε η Άνδρος χαρακτηρίζεται ως η Κκυκλαδίτικη αρχόντισσα και αντιστοίχως κάθε γάμος που γίνεται εκεί μένει μοναδικό!

 

3. Παναγία Πλατσανή, Οία Σαντορίνη

3 santorini

Ποιος δεν γνωρίζει την Σαντορίνη και τι να πούμε για τους γάμους εκεί??? Υπάρχουν περισσότερα από 250 εκκλησάκια στη Σαντορίνη, τόσο στα μεγάλα όσο και στα μικρότερα χωριά. Χαρακτηριστικό της και ιδιομορφία της είναι οι γαλάζιοι θόλοι των Εκκλησιών που βρίσκονται στα Φηρά, την Οία και το Φηροστεφάνι. Το συγκεκριμένο γαλάζιο αντιπροσωπεύει όχι μόνο το χρώμα της θάλασσας και του ουρανού αλλά και την ελληνικότητά του νησιού με το χρώμα της σημαίας μας. Οι Εκκλησίες με τους γαλάζιους τρούλους, τους λευκούς σταυρούς και τα περίτεχνα καμπαναριά συνθέτουν την κλασική εικόνα της Σαντορίνη. Στην πραγματικότητα, η Σαντορίνη σε κάθε της γωνιά, προσφέρεται για ένα μοναδικό τοπίο. Και αυτό είναι που την κάνει μοναδική. Δεν είναι μονάχα ένα εκκλησάκι ή μία τοποθεσία, είναι ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό σχέδιο που κάνει το νησί να ξεχωρίζει!

Ο Ιερός Ναός της Παναγίας της Πλατσανής είναι μία όμορφη Εκκλησία με μεγάλη ιστορία. Την ονομασία της την πήρε από τον παφλασμό των νερών κοντά στην εικόνα όπου την βρήκε ένας ψαράς μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1959. Παλαιότερα η Εκκλησία, ήταν κτισμένη στο κέντρο του κάστρου του χωριού, μετά όμως τον σεισμό, γκρεμίστηκε ολοσχερώς και ξανακτίστηκε στο κέντρο του χωριού. Η παράδοση ορίζει ότι αφού η εικόνα της Παναγίας βρέθηκε στην θάλασσα από έναν ψαρά, για ένα μεγάλο διάστημα, η εικόνα κάθε πρωί, εμφανιζόταν κοντά στο νερό ενώ κάθε μέρα οι Ιερείς την επανατοποθετούσαν στο τέμπλο του Ιερού. Μετά από πολλές φορές, αποφάσισαν οι κάτοικοι να χτίσουν την Εκκλησία εκεί που βρισκότανε κάθε μέρα η εικόνα, ώστε να βλέπει τις θάλασσες και τα νερά και να ευλογεί τα καράβια, να γίνει το θέλημα της Παναγίας.

 

4. Άγιος Ισίδωρος, Λέρος

4 leros

Το νησί της Λέρου βρίσκεται στα βόρεια Δωδεκάνησα λίγα μίλια νότια της Πάτμου ενώ στα νότια χωρίζεται από μια σχετικά στενή θαλάσσια δίοδο με τη Κάλυμνο. Η Λέρος είναι ένα από τα ελληνικά νησιά που δεν έχουν επιβαρυνθεί ακόμα από το μαζικό τουρισμό. Το νησί αν και μικρό έχει πολλούς οικισμούς και πολλές παραλίες για όλα τα γούστα. Ο Άγιος Ισίδωρος είναι ένα από τα πιο ρομαντικά τοπία της Λέρου. Βρίσκεται χτισμένο σε ένα βράχο πάνω στη θάλασσα, ο οποίος συνδέεται με τη ξηρά μέσω ενός πέτρινου μονοπατιού, περίπου 50 μέτρα μακρυά από την στεριά του νησιού. Μοιάζει σαν ένα πολύ μικρό νησάκι ανεξάρτητο από το νησί αλλά ταυτόχρονα, άμεσα συνδεδεμένο με αυτό. Το δειλινό εδώ είναι ένα από τα ωραιότερα που μπορείτε να απολαύσετε. Αν δεν το έχετε επισκεφτεί…αξίζει να δείτε έναν παραδοσιακό γάμο να γίνεται εδώ!

 

5. Κοίμηση της Θεοτόκου, Φολέγανδρος

5 folegandros

Είναι η μεγαλύτερη εκκλησία της Φολέγανδρου, αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Βρίσκεται σκαρφαλωμένη στο βράχο πάνω από τη Χώρα και είναι χτισμένη κατά πάσα πιθανότητα στη θέση αρχαίου ναού, οικοδομικό υλικό του οποίου χρησιμοποιήθηκε για την ανέγερσή της. Η εκκλησία πήρε τη σημερινή μορφή της κατά την ανακατασκευή που ξεκίνησε το 1816 και τελείωσε το 1821. Στην εκκλησία φυλάσσεται η εικόνα της Παναγίας που χρονολογείται από τους Βυζαντινούς χρόνους. Η εικόνα, σύμφωνα με τις ντόπιες παραδόσεις, είναι θαυματουργή και συνδέεται με πολλές ιστορίες με επιδρομές πειρατών και άλλους θρύλους. Για να φτάσει κανείς στην Παναγία πρέπει να ακολουθήσει το γραφικό λιθόστρωτο μονοπάτι που ξεκινάει από την πλατεία της Πούντας. Η διάρκεια της πεζοπορίας είναι περίπου 15 λεπτά.

 

6. Παναγία Χρυσοπηγή, Σίφνος

6 sifnos

Η Σίφνος είναι ένα πανέμορφο ορεινό νησί γεμάτο παράδοση και πάμπολλες μικρές ομορφιές. Είναι χτισμένη πάνω σε 3 λόφους, ενώ παντού έχει πλακόστρωτα στενάκια, ξύλινα μπαλκόνια, γραφικά σοκάκια. Αξιόλογο σημείο του νησιού είναι το Κάστρο, ένας παραδοσιακός οικισμός όπου χτίστηκε ως βενετσιάνικο οχυρό γύρω στο 1635. Μία μοναδική εμπειρία για κάθε ταξιδιώτη. Η Παναγία της Χρυσοπηγής, βρίσκεται στον δρόμο που οδηγεί στον Πλατύ Γιαλό. Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα και φημισμένα τοπία της Σίφνου. Το θέαμα της Παναγίας της Χρυσοπηγής στη Σίφνο καθώς κατηφορίζεις το δρομάκι που θα σε πάει κοντά της είναι ικανό να σου κόψει την ανάσα. Μια γέφυρα, στην ουσία συνδέει τη νησίδα με όλη την υπόλοιπη Σίφνο. Κατάλευκη εκκλησία σκαρφαλωμένη σε ένα βράχο κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα. Στο εσωτερικό της Μονής φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Χρυσοπηγής.Το μοναστήρι, που είναι πλέον ανενεργό και τα κελιά του διατίθενται για διαμονή στους επισκέπτες, δεσπόζει πάνω στο μικρό ακρωτήρι που χωρίζει στα δυο τον όρμο του Φάρου.

Σύμφωνα με την λαϊκή παράδοση, τα χρόνια των Κουρσάρων στο μοναστήρι της Παναγιάς της Χρυσοπηγής, ζούσαν καλόγριες οι οποίες συντηρούσαν την μονή και ζούσαν στα κελιά της. Σε μια επιδρομή στο νησί, και ενώ οι περισσότερες από τις καλόγριες της πρόλαβαν να φύγουν μακριά από τους επιδρομείς, μια εξ΄ αυτών έμεινε πίσω στην μονή. Καταδιωκόμενη από τους Κουρσάρους, η καλόγρια παρακάλεσε την Παναγιά την Χρυσοπηγή να την σώσει. Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα, η Παναγιά χώρισε τον όρμο στα δύο δημιουργώντας ένα σχίσμα, ρίχνοντας τους επιδρομείς στην θάλασσα. Το σχίσμα αυτό είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα της Χρυσοπηγής όπου μια λωρίδα θάλασσας χωρίζει τον όρμο από τη στεριά.

Η Παναγία Χρυσοπηγή έχει ανακηρυχθεί προστάτιδα του νησιού από το 1964 μ.Χ. και στη Παναγία αποδίδονται πάνω από 35 θαύματα.

 

7. Παναγία η Καστριανή, Κέα (Τζιά)

7  tzia

Πάνω στο λόφο Καστρί, νοτιοανατολικά του Οτζιά, βρίσκεται το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Καστριανής. Το μοναστήρι που βρίσκεται σε μια υπέροχη τοποθεσία στο βόρειο άκρο του νησιού των Κυκλάδων, είναι και η προστάτιδα της Κέας. Σύμφωνα με την παράδοση, το εκκλησάκι χτίστηκε το 1708 στο σημείο όπου βοσκοί της περιοχής βρήκαν θαμμένη την εικόνα της Θεοτόκου. Ο μεγαλύτερος ναός που δεσπόζει στο προαύλιο οικοδομήθηκε πολύ αργότερα, το 1912. Ο Ναός μέχρι το 1983 ήταν πλήρως εγκαταλειμμένος. Εδώ και χρόνια ο Παπά-Λευτέρης και η οικογένειά του το έχουν αναλάβει εξ’ολοκλήρου και με μεγάλη ψυχική εγκαρδιότητα φιλοξενούν τους επισκέπτες και πάντα τους καλοδέχονται. Η μονή της Παναγίας Καστριανής απέχει περίπου, 12 χλμ. από την Χώρα του νησιού. Η θέα είναι εντυπωσιακή και σαγηνευτική!

Photo Credits & Info:
Σκόπελος – http://www.simpsontravel.com
Άνδρος – http://oneirikataxidia.blogspot.gr
Σαντορίνη – http://armenisths.blogspot.gr/
Λέρος – http://www.trekearth.com
Φολέγανδρος – http://www.elle.gr
Σίφνος – http://www.nocomments.gr
Τζιά – http://oitylo.com/ / φωτ.από Κ.Παπακωνσταντίνου

© Created by Spiral Mango - All Rights Reserved Sensyle