(+30) 2109633455 | (+30) 6944630199 info@sensyle.com

Τα τελευταία χρόνια, τα ζευγάρια που παντρεύονται κατά την καλοκαιρινή περίοδο, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Πάρα ταύτα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο χειμώνας έχει πολλά πλεονεκτήματα για να επιλεχθεί ως ιδανική ημερομηνία γάμου. Και υπάρχει μια μερίδα κόσμου, μικρότερη, όπου θεωρούν τον Νοέμβριο – Δεκέμβριο – Ιανουάριο – Φεβρουάριο ως μήνες ρομαντικούς, γεμάτους ζεστασιά και μήνες παράλληλα εορταστικούς! Εμείς σας παραθέτουμε αναλυτικά μερικά από τα πλεονεκτήματα του χειμώνα, και εσείς δεν έχετε να κάνετε τίποτα άλλο, από το να τα λάβετε υπόψη σας, να τα σκεφτείτε και να επιλέξετε, αυτό που σας εκφράζει περισσότερο.

1.Εκκλησία & Τελετή Γάμου

Μία καλή ερώτηση, είναι αν όταν κάθεστε αναπαυτικά στον καναπέ σας, και υπολογίζεται ποιο είναι το καλύτερο Σάββατο του καλοκαιριού για τον γάμο σας, αν έχετε λάβει υπόψη σας πόσες άλλες Νυφούλες παράλληλα έχουν την ίδια ιδέα με εσάς. Αν έχετε αναρωτηθεί η “τέλεια Εκκλησία” που έχετε επιλέξει αν θα έχει ελεύθερη ημέρα αλλά και ώρα που θα σας βολεύει. Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες Εκκλησίες όχι όλες, αλλά αρκετές, όπου είναι… ιδιαίτερα “περιζήτητες”. Οι λόγοι πολλοί.. κάποιοι από αυτούς είναι ότι οι επιλογές περιορίζονται σε πιο γραφικά ξωκλήσια, ή Ιερούς Ναούς πάνω στην θάλασσα, όπου όλοι τα προτιμούν. Σε μεγάλη αντίθεση με τους χειμερινούς μήνες, όπου είναι πολύ πιο εύκολο να επιλέξετε την ημέρα, την ώρα αλλά και την απόσταση από τον χώρο της δεξίωσης, που εσείς επιθυμείτε. Οι επιλογές για τις Εκκλησίες τον χειμώνα είναι πάμπολλες και σίγουρα μπορείτε να διαλέξετε αυτή που σας ταιριάζει απόλυτα!

2.Δεξίωση Γάμου

Ακριβώς επειδή τα ζευγάρια που παντρεύονται τον χειμώνα, είναι λιγότερα, μπορείτε με μεγάλη ευκολία να κλείσετε τον χώρο που επιθυμείτε, χωρίς λίστες αναμονής. Μάλιστα σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα. Σκεφτείτε ότι ένας δεξιακός χώρος το καλοκαίρι, θέλει τουλάχιστον 5-6 μήνες, πολλές φορές και έναν χρόνο νωρίτερα για να τον κλείσετε…ενώ τον χειμώνα μπορείτε ακόμα και 2-3 μήνες να κλείσετε τον Πολυχώρο, το Ξενοδοχείο ή την Αίθουσα που θα θέλατε. Κρατήστε στα θετικά ότι οι υπηρεσίες του catering αλλά και του σέρβις σίγουρα σε εσωτερικούς χώρους, είναι πιο ασφαλής και πιο ποιοτικές. Πραγματοποιούνται στον ιδανικό τους χώρο, και δεν χρειάζονται να μεταφέρονται σε άλλη τοποθεσία.

3.Λίστα Καλεσμένων

Τον χειμώνα η πληρότητα ενός γάμου είναι υψηλή. Ενώ κατά την καλοκαιρινή περίοδο είναι σύνηθες το φαινόμενο του “ποσοστού απώλειας” καλεσμένων, στο 18-20%. Οι προκαθορισμένες άδειες από την δουλειά του καθενός, σε συνδυασμό με τις διακοπές φέρνει αρκετές, ακυρώσεις στις λίστες. Τον χειμώνα σχεδόν όλα τα αγαπημένα σας πρόσωπα, θα παρευρίσκονται στην ομορφότερη στιγμή της ζωής σας, χωρίς μεγάλα προβλήματα και αλλαγές προγραμμάτων.

4.Οικονομικό πλαίσιο

Λόγο της μειωμένης ζήτησης κατά τους χειμερινούς μήνες, οι τιμές σε όλους τους τομείς, είναι μειωμένες. Καταρχήν στους χώρους δεξιώσεων, οι τιμές έχουν μια μείωση της τάξης του 10-15%. Μαζί με το Catering, που δίνουν καλύτερες τιμές, μπορείτε να πετύχετε έναν συνδυασμό, ποσότητας & ποιότητας φαγητού, πολύ καλύτερη από ότι το καλοκαίρι που μπορεί ταυτόχρονα ένα Catering να έχει παράλληλα 2-3 εκδηλώσεις που πρέπει να φέρει εις πέρας, σε διαφορετικούς χώρους. Το ίδιο ισχύει για πολλούς τομείς, όπως π.χ. το ανθοπωλείο, την ενοικίαση αυτοκινήτου, τον φωτογράφο, κ.α. Κρατήστε στο μυαλό σας ότι εάν επιλέξτε Παρασκευή ή Κυριακή για την ημέρα του γάμου σας, οι τιμές έχουν ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις και μπορείτε πάντα να διαπραγματευτείτε, ή και να ζητήσετε καλύτερες προσφορές από τους εκάστοτε Υπευθύνους.

5.Θεματική Διακόσμηση

Εάν σκέφτεστε να παντρευτείτε τον χειμώνα, σκεφτείτε ως πιθανότητα την περίοδο κοντά στα Χριστούγεννα. Προσφέρεται ιδιαιτέρως για παραμυθένιους στολισμούς, όμορφα, ζεστά και έντονα χρώματα, με πληθώρα θεματικών στολισμών. Υλικά όπως το βελούδο, η χρυσόσκονη, οι κρύσταλλοι, το τεχνητό χιόνι, και άλλα πολύ όμορφα στοιχεία μπορούν να δώσουν μια ιδιαίτερη ομορφιά στην δεξίωση του γάμου σας. Μια άλλη γιορτή που θα μπορούσε να είναι σημαδιακή, είναι η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Επίσης επειδή τους μήνες αυτούς υπάρχουν πολλές ονομαστικές εορτές, θα μπορούσατε να συνδυάσετε την ημέρα του γάμου σας με την γιορτή σας. Σημειώστε, ότι γάμοι δεν γίνονται από την Εκκλησία, κατά την περίοδο: 18/12 έως 25/12.

6.Γαμήλιο Ταξίδι

Πολύ είναι εκείνοι που επιθυμούν να συνδυάσουν τον γάμο τους με ένα ξεκούραστο, όμορφο γαμήλιο ταξίδι σε κάποιο ξωτικό μέρος. Αυτό όμως που μπορεί να μην γνωρίζουν είναι ότι το δικό μας καλοκαίρι πολλές φορές δεν είναι η καταλληλότερη εποχή για διακοπές στα μέρη αυτά. Π.χ. στις Μαλδίβες καταλληλότερη εποχή για να την επισκεφτεί κανείς είναι από τον Νοέμβριο ως τον Απρίλιο. Νήσοι της Παρθένου, Δεκέμβριος ως Μάιος. Τζαμάικα από τον Νοέμβριο ως τον Απρίλιο, Ταϊλάνδη Δεκέμβριος & Φεβρουάριος. Είναι γεγονός ότι ο καιρός αλλάζει όλο και περισσότερο και οι εποχές τείνουν να καταργηθούν τα τελευταία χρόνια., γι’αυτό, για να μη συναντήσετε δυσάρεστες εκπλήξεις, αρκεί να έχετε πληροφορίες για το κλίμα και τη θερμοκρασία που επικρατεί στην περιοχή που θέλετε να επισκεφτείτε.

© Created by Spiral Mango - All Rights Reserved Sensyle